Goudse
Tennisvereniging TIOD

Competitie - Algemene informatie

Competitie

Als vereniging is TIOD lid van de KNLTB en daardoor gerechtigd om teams in te schrijven voor de competities die door de KNLTB georganiseerd worden. TIOD doet mee met de landelijke voorjaarscompetitie, de districts-voorjaarscompetitie en de najaarscompetitie. Daarnaast zijn er verschillende TIOD teams actief in de meer vrijblijvende, maar niet minder fanatieke, wintercompetitie in de tennishal van TIOD & Ad Astra.

Voorjaarscompetitie

Klik hier voor de speeldata.

De voornaamste competitie is de voorjaarscompetitie met zowel een landelijke competitie en een districtscompetitie in het district Rotterdam. De klassen waarin we spelen hebben we in het (soms) recente verleden behaald en vanuit de klasse waarin het team speelt, promoveert de kampioen en degraderen de laatste twee van de poule.

De vlaggenschepen van Tiod spelen op zondag in de derde klasse gemengd (twee teams), vierde klasse gemengd en derde klasse heren, en op zaterdag spelen we hoofdklasse gemengd, hoofdklasse dames en eerste klasse heren. Meer informatie over deze competities kan gevonden worden op www.knltb.nl. De competities op Tiod worden georganiseerd in een groot aantal onderdelen. Denk hierbij aan jongens, meisjes, gemengd, dames, heren, gemengd en dan ook nog eens in een groot aantal verschillende leeftijdscategorieƫn en op verschillende niveaus.

Bij de voorjaarscompetitie zijn we als TIOD actief met jeugdteams op de zondagochtend. Traditioneel hebben we damesteams op de dinsdag en recreatieve teams op de vrijdagavond en dit jaar voor het eerst 1 team op de donderdagavond. Op de zaterdag strijden we al jaren met het maximale aantal van 10 teams in gemengde, dames en herencompetities. Op de zondag strijdt de top van de vereniging in de landelijke competitie in zowel de gemengde als de heren competitie.

De competitie is voor iedereen die met de vereniging competitief actief wil zijn en vanaf april 7 weken lang wedstrijden wil spelen voor de vereniging. Je speelt om te winnen maar mocht dit om wat voor reden dan ook niet lukken dan is de gezelligheid tijdens de competitie genoeg reden om actief te zijn of aan te komen moedigen!

Najaarscompetitie

De najaarscompetitie is een door de KNLTB georganiseerde competitie en wordt op 6 dagen gespeeld in oktober en november. Voor de senioren wordt er op zaterdag en/of zondag gespeeld in verschillende klasses die jaarlijks op basis van de speelsterkte van het opgegeven team worden bepaald door de KNLTB. De jeugd speelt uitsluitend op zondag.

Wintercompetitie

In de tennishal van Ad Astra en TIOD wordt elke winter een wintercompetitie georganiseerd. Er zijn 3 competitiesoorten mogelijk:

  • Heren dubbel competitie op zaterdag van 13:00 - 17:00 uur
  • Dames dubbel competitie op donderdag van 09:00 - 13:00 uur
  • Mixed competitie op zondag van 13:00 - 17:00 uur

Aantal speeldagen: 12, eenmaal in de 14 dagen.

Promotie degradatie regeling.

Om het competitie element tijdens deze wintercompetitie te vergroten is er een promotie/degradatie regeling: halverwege (eind december) en aan het einde van het winterseizoen (eind maart). De kampioen promoveert en de laatste degradeert.

Poules worden op sterkte ingedeeld.